Berättelsen om Mr. Panini

mrpaninivaki

Berättelsen om Mr. Panini fick sin början år 1993. Under en av sina många resor ut i världen upptäckte den finländske företagaren I. Wikholm något alldeles speciellt på några av de små caféerna i Paris. Han smakade på ett grillat, varmt och frasigt bröd som smakade underbart och var fylld med delikatesser. Han beslöt sig genast för att det var något som han bara måste ta med sig hem, så att alla i Finland också skulle få njuta av det underbara brödet. Resten är historia. Så gick det till när Mr. Panini kom till Finland.

Till en början fanns Mr. Panini bara på Wikholms café i Björneborg. I och med att efterfrågan ökade flyttades tillverkningen till Ulvsby. Ryktet om den frasiga och matiga Mr. Paninin spred sig snabbt runt hela landet, på så sätt började finländarna använda denna produkt som vardagsmat.

Tillsammans med ett lokalt bageri förnyades brödreceptet 2015, så att Mr. Panini även skulle lämpa sig för tillagning i ugnar hemma hos konsumenterna. Detta ledde till att bröden även började säljas i matbutiker. I dag är Mr. Panini en bekant produkt så väl på bensinstationer och caféer som på disken i närbutiken.

Mr. Panini bär i dagens läge stolt nyckelflaggan och är fortsättningsvis en varm, frasig och fyllig smakupplevelse. Mr. Paninis egengjorda majonnäs, färska bröd och råvaror monteras för hand med det 100 % inhemska köttet. Det görs även alltid en kvalitetsgranskning på varje panini innan de paketeras.

Mr. Paninis glada förpackningar går att hittas nu både i Finland och Sverige. Väljer man Mr. Panini vet man att man alltid får en lika god panini, som är gjord av de bästa råvarorna.