Mistä kaikki alkoi

mrpaninivakiVuonna 1993 tutustui yrittäjä Ilkka Wikholm idyllisen pariisilaislähiön kahvilassa lämpimään täytettyyn leipään. Grillattu herkku teki vaikutuksen maun lisäksi pitkällä ulkomuodollaan. Oli välittömästi selvää, että tämä uutuus lähtisi mukaan koti-Suomeen. Tästä alkoi sittemmin Mr. Paniniksi nimetyn maukkaan ja mutkattoman tuttavuuden tarina.

Mr. Panineja alettiin tarjoilla Wikholmin kahvilassa, Porissa. Suosion kasvaessa niiden valmistus siirrettiin Mr. Paninin omaan keittiöön Ulvilaan. Rapean ja valloittavan leivän maine levisi nopeasti ja niin Mr. Paninia vietiin ympäri maata. Suomalaiset ottivat vaivattoman evään omakseen.

Vuonna 2015 paninileivän reseptiä muokattiin yhteistyössä paikallisen leipomon kanssa sopimaan myös kotiuuneihin. Uudistuksen myötä Mr. Paninia alettiin myydä ruokakaupoissa. Nykyään Mr. Panini onkin tuttu näky niin liikenneasemillla ja kahviloissa kuin lähikaupan tiskissäkin.

Avainlippua ylpeästi heiluttava Mr. Panini on tänä päivänä edelleen huolellisesti käsityönä koottu lämmin, rapea ja runsastäytteinen makuelämys. Paninit valmistetaan käyttäen kotimaista tuoretta leipää, itsetehtyä majoneesia, tuoreita raaka-aineita ja 100 % kotimaista lihaa. Laadun varmistamiseksi jokainen panini tarkastetaan ennen pakkaamista.

Tänä päivänä hymyilevän Mr. Paninin voi tavata Suomen lisäksi myös Ruotsissa, ja tuohon hymyyn sisältyy lupaus: aina yhtä maukasta parhaista raaka-aineista.